Sådan kan vi hjælpe dig

I Psykiatriens Hus bor Silkeborg kommunes Socialpsykiatri og Regionspsykiatrien Midt dør om dør. Det skal sikre et sammenhængende forløb til dig, som har behov for støtte til din psykiske sårbarhed.

Gennem livet oplever mange at være pårørende til mennesker med enten psykisk sygdom eller et misbrug. At være pårørende kan være rigtig svært, og hvad end man er ægtefælle, forældre, søskende, barn eller ven, bliver man berørt i større eller mindre grad.

At se en nærtstående have det svært, kan efterlade et behov for at tale om sin situation. Det kan være med til at få øje på egne styrker og muligheder for at hjælpe den, der har en psykisk sygdom eller et misbrug.

I Silkeborg er der pårørendeforeninger med temaaftner og selvhjælps­grupper. Desuden er der gruppetilbud til børn og unge af forældre, der har en psykisk lidelse eller et misbrug.